BorstvoedingsAnalyses

DE BORSTVOEDINGSANALYSES GEVEN EEN ADVIES OP BASIS VAN HET RESULTAAT.

Hoe meten wij moedermelk in het borstvoedingsonderzoek centrum?

Een laboratorium in Nederland dat gespecialiseerd is het onderzoeken van alle melksoorten, meet uw moedermelk exact op maat door. De Borstvoeding wordt geanalyseerd via een infraroodlicht, door een infrarood meter met een gemeten signaal worden de gehaltes met behulp van een computer berekend.  We analyseren ook op een andere manier nl door moedermelk gedroogd, verkoold en op te lossen. De oplossing bepaald de gehaltes door gebruik te maken van licht dat door een molecuul wordt gezonden wanneer deze zich in een plasma bevindt. Deze analysemethode is bewerkelijker en complexer. Aangezien beide analyse meetmethoden sterk verschillen en qua prijs ook uit elkaar liggen. Deze metingen kunnen niet gecombineerd plaatsvinden in 1 afname buisje, maar daarvoor zijn 2 samples nodig. Beide analyses worden in een laboratorium in Nederland uitgevoerd dat is geaccrediteerd voor laboratoriumonderzoek volgens NEN-EN-ISO-IEC 17025.

De alcoholstrips voor borstvoeding werken eigenlijk net zoals een zwangerschapstest. Het is een dun stripje waarop een druppel moedermelk komt en deze verkleurt exact na 2 minuten als er alcohol aanwezig is.

Er zijn dus verschillende meetmethoden en parameters mogelijk. Wilt u een andere combinatie in parameters dan verzoeken wij u een email te sturen naar info@breastmilktest.eu

 

Onzeker kwaliteit

Word je onzeker gemaakt door de experts om je heen, denk je dat je moedermelk niet goed is of dat je niet genoeg moedermelk hebt of ben je gewoon nieuwsgierig naar de samenstelling? Of slaapt je baby niet goed door op moedermelk of kunstvoeding? Geef je borstvoeding dan kom je helaas diverse verschillende meningen van andere tegen. Er zijn helaas in de praktijk verloskundigen of kinderartsen (consultatieburo medewerkers) die menen dat er niet genoeg voedingswaarden in borstvoeding aanwezig is bij bepaalde moeders en adviseren te stoppen met borstvoeding? Meetmoedermelk is daarom opgezet door een onzekere moeder, en behoeftes van meerdere  moeders om meer te achterhalen wat hun eigen geproduceerde moedermelk doet. Moedermelk meten is nuttig en maakt ons moeders juist zekerder ipv onzekerder. Moeders vragen zich af waar hun eigen unieke moedermelk uit bestaat en meten is mogelijk gemaakt door borstvoedende moeders onder elkaar.

Op internet kom je aanbevelingen of meningen tegen het meten van moedermelk. Destijds was met het ook ons eens met de pret echo! Zo is het ook met het meten van moedermelk. Wij moeders van Meetmoedermelk passeren de lactatiekundige en nemen het heft in eigen handen, precies zoals met ons eigen unieke moedermelk. Laat ons in onze waarde, als wij moedermelk willen meten is die keuze aan ons zelf! Moedermelk meten is zeker geen onzin, maar zinnig. Het geeft ons moeder een goed gevoel van zekerheid!

Menu