Borstvoeding en alcohol

Borstvoeding en alcohol

Alcohol komt in borstvoeding terecht afhankelijk van alcoholpercentage, tijdstip alcoholconsumptie en stofwisseling. Jij als goede moeder wil niet dat je kindje alcohol binnenkrijgt, toch? Ook al is het maar een beetje via moedermelk. De stofwisseling van iedere vrouw is anders, en juist daarom wil jij  zeker weten dat jouw kindje geen alcohol binnenkrijgt. Meten is immers weten toch?

Meten is weten

Als moeder wil je toch af en toe stiekem genieten van een wijntje tijdens dat ene feest, maar alcohol komt toch echt in moedermelk terecht. Weten dat je kleintje het beste krijgt namelijk borstvoeding en toch af en toe een glaasje wijn drinken? Het kan, zonder schuldgevoel en ingewikkelde rekensommetjes of tijdstippen bij te houden. De alcohol test strip methode is een snelle test met directe uitslag. De test geeft 99% zekerheid op de aanwezigheid van alcohol in moedermelk tijdens de borstvoedingsperiode. 

Hoe werkt de borstvoeding alcohol test?

De teststrip detecteert alcohol in borstvoeding in 2 minuten door middel van een thuistest, de werking ervan is te vergelijken met een zwangerschapstest via een teststrip. IBCLC Lactatiekundigen raden de strips zelfs aan. Breastmilktest stimuleert niet het alcoholgebruik onder borst voedende moeders maar wel een verantwoord gebruik met zekerheid over alcohol aanwezigheid in moedermelk. In diverse aanbevelingen van borstvoeding informatiesites en instanties staat informatief of een advies dat moeders alcohol kunnen en mogen nuttigen tijdens borstvoeding. Echter afhankelijk van het alcoholpercentage, moment van alcohol nuttigen, bijvoorbeeld direct na voeden en de persoonlijke stofwisseling van de moeder, komt er wel degelijk alcohol in moedermelk terecht. Test snel en simpel op ieder moment of er alcohol aanwezig is in moedermelk. Wij hebben de beste borstvoeding alcohol test voor jou.

TIPS OVER HET GEBRUIK VAN DE STRIPS:

Veel moeders stellen mij de vraag, de strip verkleurt niet, werkt deze dan wel? Als de strip niet verkleurd betekent dit dat er geen alcohol in moedermelk aanwezig is. Wist je dat direct tijdens het voeden en direct na het voeden je de meeste moedermelk aan maakt? Juist als je direct na het voeden alcohol nuttigt heb je de meeste kans dat er wel alcohol in je moedermelk komt. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het alcoholpercentage en je stofwisseling. Als je dan meet, zal de strip hoogstwaarschijnlijk wel uitslaan. Verkleurt de strip dan is het raadzaam om 3 tot 4 uur na de laatste consumptie van alcohol nog een keer te testen. Alcohol verdwijnt weer uit moedermelk na verloop van tijd, uit bloed is uit de melk. Echter per vrouw kan dit sterk verschillen vanwege de stofwisseling, de ene vrouw is eerder beschonken of heeft een snellere stofwisseling. Het is raadzaam meerdere momenten te meten of er alcohol aanwezig is of niet. Vragen?? Stel ze gerust, stuur een mailtje naar info@breastmilktest.eu.