Moedermelk onderzoek

Is mijn borstvoeding goed of kan het beter?

Een moedermelk onderzoek geeft inzicht voor een persoonlijk voedingsadvies.

Word je zo langzamerhand toch echt onzeker gemaakt door de vele experts om je heen, en zie jij door de bomen het bos niet meer, door deze vele goed bedoelde adviezen, daarbij spelen jouw hormonen hoog op? Stel jij jezelf veel verschillende vragen af zoals: ” Is mijn moedermelk goed, kan ik borstvoeding stimuleren en is de voedingswaarde van mijn moedermelk voldoende? Hoe moet ik borstvoeding kolven en hoe moet ik mijn borstvoeding bewaren? Waarom slaapt mij baby toch niet door? Of slaapt jouw baby gewoon niet goed door op moedermelk of kunstvoeding? Geef je borstvoeding, dan kom je helaas diverse verschillende meningen van andere tegen toch? Zogenoemde goed bedoelde adviezen, maar al deze adviezen zijn verschillend en hierdoor ga je twijfelen aan je eigen borstvoeding. Stop met twijfelen en lees hier verder of een moedermelk onderzoek iets voor jou is. 

Er zijn helaas in de praktijk verloskundigen of kinderartsen (consultatiebureau medewerkers) die menen dat er niet genoeg voedingswaarden in borstvoeding aanwezig is bij bepaalde moeders en adviseren te stoppen met borstvoeding. Onzin en zo onnodig, dit is onze ervaring, vanuit de moedermelktesten.

Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon nieuwsgierig bent naar de samenstelling van jouw eigen “Witte Goud”,  en geen problemen ondervindt. Ook dan kun je bij ons terecht om jouw moedermelk eens door te meten.

Moedermelkanalyse

Een moedermelk onderzoek kan dus simpelweg problemen uitsluiten, biedt zekerheid en is middel om langer door te gaan met borstvoeding.  Waarom zou je jouw borstvoeding afbouwen als andere dat zeggen? Meent jouw huisarts, de verpleegkundige van de GGD dat het beter is om te stoppen met borstvoeding?  Dit is onnodig en twijfel niet langer. Onze moedermelktests geven jouw als moeder een goed gevoel, bieden zekerheid en jij krijgt inzicht met cijfers, zo bouw je weer zelfvertrouwen op om ontspannen zonder stress, door te gaan met voeden.

Hoe meten wij moedermelk?

Een laboratorium in Nederland dat gespecialiseerd is het onderzoeken van alle melksoorten, meet jouw moedermelk exact op maat door. Moedermelk wordt geanalyseerd via een infraroodlicht, door een infrarood meter met een gemeten signaal worden de gehaltes met behulp van een computer berekend.  We analyseren ook op een andere manier nl. door moedermelk gedroogd, verkoold en op te lossen. De oplossing bepaald de gehaltes door gebruik te maken van licht dat door een molecuul wordt gezonden wanneer deze zich in een plasma bevindt. Deze analysemethode is bewerkelijker en complexer. Aangezien beide analyse meetmethoden sterk verschillen en qua prijs ook uit elkaar liggen. Deze metingen kunnen niet gecombineerd plaatsvinden in 1 afname buisje, maar daarvoor zijn 2 samples nodig. Beide analyses worden in een laboratorium in Nederland uitgevoerd dat is geaccrediteerd voor laboratoriumonderzoek volgens NEN-EN-ISO-IEC 17025. Benieuwd naar de testen? Kijk eens op onze productpagina!

Er zijn verschillende meetmethoden en parameters mogelijk. Wil  je een andere combinatie in parameters dan verzoeken wij jou een email te sturen naar info@breastmilktest.eu