Over Breastmilktest

In 2010 richtte Ilonka Hoogenhout tijdens de borstvoedingsperiode van haar eerste zoontje een bedrijf op om borstvoeding te onderzoeken, dit was het begin van Breastmilktest. Als borst voedende moeder had zij de behoefte om haar eigen borstvoeding te onderzoeken op voedingswaarden om verschillende redenen. Haar zoontje sliep bij de overgang naar kunstvoeding niet meer door. Op haar eigen unieke borstvoeding ging het wel goed en op kunstvoeding niet.

Hoe kon dit? Waar lag dit dan aan? Hoe was dit op te lossen, want er was een moment dat borstvoeding geven toch echt stopt? Wat was dan het verschil tussen kunstvoeding en borstvoeding? Wat ontbreekt er in kunstvoeding dat mijn zoontje niet meer doorslaapt en ‘s nachts wakker wordt? Heel veel vragen zonder antwoord…. laat staan een oplossing?

Ilonka ging toch op zoek naar een mogelijkheid om te achterhalen wat haar eigen borstvoeding blueprint was. Ze vond een meetmethode en de uitkomst was verrassend en zorgde voor een oplossing.  Kort daarna ontstond op verzoek van vele andere moeders, breastmilktest.eu. Want ja……er waren gewoon echt meer moeders die wilde weten wat er in hun eigen moedermelk zat.  Breastmilktest is dan ook een mooi initiatief; dat vele moeders goed doet en helpt in hun zoektocht naar zelfvertrouwen of een oplossing biedt bij problemen.

Ilonka: ” door mijn eigen borstvoeding te analyseren vond ik een oplossing met kunstvoeding en sliep mijn zoontje weer door. Ik hoef jullie als moeders niet uit te leggen hoe fijn dit was: “nachtrust”.

Ilonka Hoogenhout is de oprichtster van de borstvoeding analyse in Europa, een bedrijf dat inmiddels groeit en werkt samen met Ruth Adriaansen van JaNatuurlijk Borstvoeding. Ze is moeder van 2 kinderen, Lianne en Stan. Beide kinderen hebben lang borstvoeding gehad en daardoor een flinke weerstand opgebouwd.  Ilonka is borstvoeding minded en stimuleert moeders borstvoeding lang te blijven geven. Vanuit eigen ervaring van moeders onderling geeft zij haar passie over borstvoeding graag door aan borst voedende moeders. Ilonka heeft vooral een moderne visie op borstvoedingsgebied en helpt moeders hun zelfvertrouwen te behouden door de analyse van moedermelk. Haar motto is: “meten is weten” in plaats van gissen en daarna vol goede moed doorgaan!

Breastmilktest moedigt moeders dus aan en optimaliseert de voeding van hun kinderen met behulp van een op onderzoek gebaseerde benadering door middel van het dieet van de moeder. De wens van moeders en hun zorgverleners om hun melk te testen is niet nieuw. In 1978 werd de creamatocrit-methode ontwikkeld waarbij een klein monster (capillaire buis) moedermelk in een centrifuge-machine wordt afgespoeld en de vetlaag die van de waterlaag is afgescheiden, wordt gemeten met een liniaal en vervolgens wordt het geschatte aantal calorieën berekend. Deze methode wordt nog steeds veel gebruikt in ziekenhuizen en centra voor borstvoeding, ondanks 40 jaar vooruitgang in het hele spectrum van geneeskunde, voedingsonderzoek, laboratoriumtechnologie en algemene wetenschappelijke kennis. Breastmilktest is opgericht met als missie om wetenschappelijke vooruitgang te brengen op het gebied van onderzoek naar moedermelk en voor het eerst een uitgebreide, gepersonaliseerde analyse van moedermelk aan te bieden. Met behulp van het nieuwste academische onderzoek en de meest geavanceerde laboratoriumtechnologieën heeft ons team, onderzoek wetenschappers en clinici echt geïnnoveerd in een veld dat lange tijd door de wetenschap is verwaarloosd.

Het waarom achter de borstvoedingsanalyse test.

Breastmilktest moedigt moeders dus aan en optimaliseert de voeding van hun kinderen met behulp van een op onderzoek gebaseerde benadering door middel van het dieet van de moeder. De wens van moeders en hun zorgverleners om hun melk te testen is niet nieuw. In 1978 werd de creamatocrit-methode ontwikkeld waarbij een klein monster (capillaire buis) moedermelk in een centrifuge-machine wordt afgespoeld en de vetlaag die van de waterlaag is afgescheiden, wordt gemeten met een liniaal en vervolgens wordt het geschatte aantal calorieën berekend . Deze methode wordt nog steeds veel gebruikt in ziekenhuizen en centra voor borstvoeding, ondanks 40 jaar vooruitgang in het hele spectrum van geneeskunde, voedingsonderzoek, laboratoriumtechnologie en algemene wetenschappelijke kennis. Breastmilktest is opgericht met als missie om wetenschappelijke vooruitgang te brengen op het gebied van onderzoek naar moedermelk en voor het eerst een uitgebreide, gepersonaliseerde analyse van moedermelk aan te bieden. Met behulp van het nieuwste academische onderzoek en de meest geavanceerde laboratoriumtechnologieën heeft ons team, onderzoekswetenschappers en clinici echt geïnnoveerd in een veld dat lange tijd door de wetenschap is verwaarloosd.